Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kovács Áron megőrült? Örül a cukorbetegségének

2009.10.13

A cukorbetegség terjedése egyre nagyobb méreteket ölt a hazai felnőtt lakosság körében - hangzott el a minap a Magyar Diabetes Társaság szervezésében megrendezett Changing Diabetes Fórumon. Mint kiderült, a betegség gyakran keseríti meg hazánk hírességeinek életét is.

 

Pécsi Ildikó például nem szeret erről beszélni, együtt él vele, és idejét sem tudja, hogy mióta. A színésznő nem titkolja, ő a cukorbetegség tekintetében nehéz eset, hiszen szeret jókat enni. Sokszor mondták már neki, szinte haldokolnia kellene, hiszen olyan rossz dolgokat tesz maga ellen, sőt már azzal is riogatták az orvosok, ha nem hajlandó törődni a cukorbetegségével, megvakulhat.

Demjén Ferenc cukorbetegsége miatt elveszítette egyik lábujját, amelyet egy elfertőződött seb miatt amputálni kellett. "Azért fajult idáig a dolog, mert a cukorbetegségem miatt nem érzékeltem a fájdalmat, és nem tudtam, mennyire nagy a baj. Eleinte azt hittük, hogy a lábfejemet is elveszítem, de egy remek sebész megmentette."

Zoltán Erika anyaoroszlánként gondoskodik férjéről, Robiról, odafigyel, mit süt-főz, próbálja a család egyetlen férfitagját fogyókúrára fogni. "Szerintem 10-15 kilót kellene leadnia, nem titkolom, rajtam is van felesleg, én gyakran diétázom, de Robinál különösen oda kell figyelni, mit, mikor eszik-iszik, mert a cukorbetegség nem gyerekjáték.

Kovács Áron
kilencéves kora óta mindennap inzulininjekciót ad be magának, és az étrendjére is nagyon ügyel. "Ma már örülök a betegségnek, hiszen elég őrült életet élek, és ez a körülmény féken tart. Hál'istennek, hogy cukros vagyok, mert így még élek!"

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.