Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Áron receptjei (2)

2008.09.18

Kovács Áron az ismerkedésre és a barátkozásra fektette a hangsúlyt, mindenki más csak az ételekkel és saját magával volt elfoglalva.......

 

Előétel: Lángos


Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 2-3 dl tej, 50 dkg finomliszt, 3 közepes főtt burgonya, 1 tojássárgája, diónyi vaj vagy 2 evőkanál olaj, só. A nyújtáshoz: liszt, a sütéshez: olaj
Elkészítés: Az élesztőt 2 evőkanál tejben felfuttatjuk. Ezután a liszttel, a még melegen áttört burgonyával, a tojássárgájával, az olvasztott vajjal, a sóval és annyi langyos tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk, összegyúrjuk. Cipóvá formáljuk, majd egy liszttel behintett tálban, letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk, és tenyérnyi darabokat kanyarítunk belőle. Újabb 20 percig pihentetjük, majd egyenként forgatva mindegyiket duplájára húzzuk. Végül bő, forró olajban szép pirosra sütjük.
Elkészítési idő: 45 perc + kelesztés
Egy darab: 1078 kJ/258 kcal

 

Főétel: Sült kolbász:

Kolbászt bő olajban kisütni. Tálaláshoz kenyér, ketchup, mustár, savanyúság

 

Desszert: Palacsinta
Palacsintatészta készítése – alaptészta: Harminc dkg finomlisztet simára keverünk 2 egész tojással, és állandó keverés mellett hozzáöntünk annyi folyadékot, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk. A folyadék lehet tej, fele tej és fele víz vagy szódavíz. Csipetnyi sóval ízesítjük. Az édes tésztánál egy evőkanál kristálycukrot is adunk hozzá. A sós tésztát a szokásosnál egy gondolattal, több sóval ízesítjük. A kész tésztát kb. 15 percig pihentetjük, és utána kezdjük sütni. Ez a mennyiség 15-20 palacsinta sütéséhez elegendő.

 

-Vikus-

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.